aquaknow   Extranet   Newsletter      

Tordera Society, Spain

Introducing Tordera Society.

Tordera Case Study River Basin

Ciutadans i científics proposen 33 accions per ajudar a la conca de la Tordera a fer front al canvi climàtic

Tuesday, 23 June 2015 Posted in Tordera Society, Spain

This article in English

tordera ws june15 01

• El projecte europeu BeWater coordinat pel CREAF vol ser capaç d’elaborar plans de gestió sostenible de l’aigua al mediterrani amb participació ciutadana.

• Un grup de 17 persones (investigadors, gestors, regants i altres ciutadans que viuen i treballen a la conca de la Tordera), es van trobar ahir a Santa Maria de Palautordera per avaluar les millors opcions per gestionar l’aigua de la conca de forma sostenible i adaptada al canvi climàtic.

• Segons els participants la gestió adaptativa del bosc, la implantació d’un règim de cabals ambientals i la millora dels espais de participació serien opcions claus per assolir aquest objectiu.

Evaluating Water Management Options in La Tordera

Thursday, 07 May 2015 Posted in Events, Tordera Society, Spain , BeWater News

Evaluation of Water Management Options through key Stakeholder participation

Wednesday 17 June 2015
La Tordera, Catalonia, Spain

 

The second major round of BeWater Stakeholder Workshops will take place in each of the Case Study River Basins between May and July 2015. Key River Basin Stakeholders will take part in the day-long Workshops in order to contribute to the evaluation of the Water Management Options developed over the last months through the participative process launched last year.

 

Resum de la Xerrada: "Projecte BeWater: adaptació local al canvi global".

Monday, 09 March 2015 Posted in Tordera Society, Spain

mataro feb2015El canvi climàtic ja és una realitat, i com a societat cal que ens hi adaptem. El projecte europeu BeWater promou la participació de les comunitats locals en les discussions sobre els impactes del canvi global en la gestió de l'aigua a la Mediterrània i les possibilitats que tenim per fer-hi front.

Els socis del projecte BeWater presenten el progrés fet en la identificació d’Opcions de Gestió de l’aigua

Monday, 09 February 2015 Posted in Tordera Society, Spain

BeWaterSC Brussels2014 350

This article in English

Parlar de Mapes Cognitius, Taules Gantt i Mental Modeler potser et fa anar a buscar ràpidament un diccionari però darrera d'aquesta terminologia es troben avenços significatius que s'han produït durant els últims mesos al projecte BeWater.

Aquests i altres elements del projecte van ser presentats i discutits en la reunió del Comitè de Direcció del BeWater, que va tenir lloc a Brussel·les del 4-6 febrer 2015.

 

Tordera River Basin in REVOLVE magazine

Tuesday, 27 January 2015 Posted in Tordera Society, Spain

REVOLVE torderaTB 150Tordera River Basin has been featured in the digital magazine REVOLVE-WATER.

A description of the physical, environmental and socio-economic characteristics of the river basin is followed by an overview of the work done so far in the BeWater project on developing an adaptation plan for the basin.

Read the article

Raising Awareness in Tordera

Tuesday, 27 January 2015 Posted in Tordera Society, Spain

Tordera  AC dec2014 250In Tordera, citizens and BeWater Project partners met on December 12th in Hostalric. This workshop, using an innovative methodology, aimed at guaranteeing that local actors have an active role in the definition of suitable strategies for river basin management.

Ciutadans i científics del projecte BeWater es troben a Hostalric per plantejar els reptes en la gestió de l’aigua de la conca de la Tordera

Thursday, 15 January 2015 Posted in Tordera Society, Spain

participants tallerDec2014 2 500

This article in English

El passat 12 de desembre a la tarda es va celebrar al Domus Sent Soví d' Hostalric un nou taller del Projecte BeWater. Aquesta taller forma part de la metodologia de treball innovadora que proposa aquest projecte europeu i que s'està realitzant en paral•lel a tres països més de la conca Mediterrània: Eslovènia, Xipre i Tunísia. BeWater utilitza un procés iteratiu d'aprenentatge mutu per garantir que els actors locals tenen un paper actiu en la definició de les estratègies adients per a la gestió de les conques fluvials.

Ciutadans i científics discutiran sobre el futur de la gestió de l’aigua a la Tordera

Monday, 15 December 2014 Posted in Tordera Society, Spain

Tordera  AC dec2014 250Parlar de canvi global significa parlar de canvi climàtic, però també de fenòmens extrems de sequera i inundacions, de pèrdua de biodiversitat i d'alteracions dels cicles naturals que afecten les nostres conques. Com podem fer front a aquest canvis a la Mediterrània?

Video of first BeWater meeting in Sant Celoni

Monday, 15 December 2014 Posted in Tordera Society, Spain , BeWater News, News

Watch the video of first BeWater Stakeholder meeting in Sant Celoni (in Catalan, subtitled).

Els reptes del canvi global a la Tordera: cartografia de la qüestió

Wednesday, 03 December 2014 Posted in Tordera Society, Spain

Tordera WS 12 14 250El proper 12 de desembre l' equip del projecte BeWater té el plaer de convidar-os a un taller on volem compartir idees i treballar junts per fer front als reptes del canvi global a la Tordera.

BeWater enfocament participatiu a la Junta General a Xipre

Wednesday, 12 November 2014 Posted in Tordera Society, Spain

bewater2

This article in English

La participació dels actors, el disseny de les Opcions de Gestió de l'Aigua i de la metodologia participativa van ser els temes candents de la Junta General BeWater celebrada a Nicòsia, Xipre, del 21 a 23 octubre, 2014.

L'objectiu principal de la reunió van ser el treball al voltant de les quatre Conques (CSRBs), recollint els comentaris sobre l'enfocament participatiu BeWater i el treball per involucrar als actors locals Es van presentar resultats derivats dels 4 tallers amb actors locals i es van plantejar moltes preguntes interessants.

 

Taller de Stakeholders a La Tordera

Wednesday, 02 July 2014 Posted in Tordera Society, Spain , BeWater News, News

This article in English

IMGP1414El projecte BeWater va engegar la seva primera sèrie de tallers el passat 28 de maig a la Tordera. El CREAF, responsable d'aquest cas d'estudi, juntament amb altres socis del projecte, es va reunir amb actors locals claus per tal de presentar-los el projecte, recollir les perspectives locals en relació a l'estat de la conca i discutir els possibles impactes del canvi global.

La sessió va començar amb la presentació del CREAF de les seves investigacions amb relació als escenaris futurs de canvi global i els seus impactes, que indiquen que hi haurà una reducció de cabals disponibles per a diferents usos i per a funcions ambientals, un increment de temperatura, un seguit de canvis de les condicions climàtiques i dels efectes que tot això pot tenir en sectors claus com ara l'agricultura.

El Projecte BeWater Reuneix Ciutadans i Científics a la Conca de la Tordera per Debatre Sobre el Futur de L’aigua a la Conca

Thursday, 29 May 2014 Posted in Tordera Society, Spain

This article in English

Photo Tordera 1Les projeccions futures de canvi climàtic apunten que cada cop hi hauran més episodis extrems de sequera o inundacions a la regió mediterrània. Concretament per la Tordera, els estudis realitzats pel CREAF indiquen que cap al 2030 es veurà una disminució de la recarrega dels aqüífers de gairebé un 10% i reduccions de cabals al riu que poden arribar al 37% a finals de segle (2100).

Aquests fets provocaran greus pèrdues socioeconòmiques i impactes ambientals rellevants en aquesta conca. 

1º taller a La Tordera

Tuesday, 27 May 2014 Posted in Tordera Society, Spain

piscines Montseny 250

Els reptes del canvi global a la conca de la Tordera

28 de maig de 2014
La Tordera, Catalunya

 

 

 

Contacte: més informació

English version

<<  1 [23  >>